2010-11-25 10:11:54• hírek • Szatmar.ro

Ismét edzőt cserél a CFR

Alig két hónap elteltével máris véget ért Sorin Cartu edzői pályafutása a Kolozsvári CFR labdarúgó csapatának élén. A váltást a bajnoki címvédő hivatalos honlapján jelentette be szerda késő este.

Az indoklás szerint nem a csapata középszerű szereplése bizonyult végzetesnek az 55 esztendős tréner számára, hanem a Bázelben bemutatott dühroham, aminek következtében kirúgta a kispad szélét képező plexit.

„A CFR egyesülete nem tud azonosulni Cartu úr 75. percben elkövetett tettével, ezért úgy döntöttünk, hogy megszakítjuk a két fél közötti munkakapcsolatot. Bocsánatot szeretnénk kérni Cartu úr tettéért elsősorban az UEFA-tól, a Bajnokok Ligája szervezőitől, a Basel csapatától, a szurkolóktól valamint minden labdarúgás- és sportszerető embertől", áll a hivatalos közleményben. Amely aztán leszögezi, hogy a csapat irányítását Alin Minteuan eddigi másodedző veszi át, akinek munkáját Paolo Potocnik és Horea Carlan segíti majd.

Sorin Cartu a nyolcadik fordulóban vette át a CFR irányítását az akkor menesztett Andrea Mandorlini utódjaként. Azóta a csapat mérlege a bajnokságban négy győzelem, három döntetlen és két vereség, aminek köszönhetően a 14. helyről a nyolcadikra jött fel. Kiesett ugyanakkor a Román Kupából, melynek az elmúlt három kiírását megnyerte és a BL-csoportban az utolsó helyen végzett.

Az erdélyi egyesület vezetősége nem csak a bázeli vandalizmusát vetette Cartu szemére, a grémiumnak a hírek szerint az sem nyerte el a tetszését, hogy a tréner egyes játékosoknak (Bud, Hora, E.Koné) kevés játéklehetőséget adott, míg másokat (Culio, de Zerbi, Traoré) túlságosan is leterhelt.

„Egy normális reakció volt egy idegileg túlterhelt edzőtől. Amúgy egy gyenge minőségű plexi volt, amennyiben erősebb lett volna, lehet, hogy nem törik ki", magyarázta vandál tettét az eset után Cartu. Ez a képtelen magyarázat azonban nem hatotta meg a vasutasok vezetőit, akik 16 forduló alatt már a második edzőjüktől szabadultak meg. Az biztosra vehető, hogy nem ez lesz az utolsó edzőváltás az idén a kolozsváriaknál!

Mindamellett, hogy Minteuanra nehéz feladat vár (a csapat előbb a Steaua otthonában lép fel, majd a Craiovát fogadja), még ha sikerrel venné a feladatokat, akkor sem valószínű, hogy hosszabb ideig maradhat vezetőedző. A zuhanyhíradó Dan Petrescu vagy Bölöni László érkezéséről szól. Kérdés, hogy a két szakember, akiknek szolgálataiért amúgy komoly pénzt kellene fizetni, mennyire hajlandó részt venni a román focinak nevezett sártengerben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: